![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| Hayata Dair / Yazılar ve Hikayeler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
Gökçe
Kıdemli Üye
|
![]() Konu: Fatih Sultan Mehmet'in bedduasıGönderim Zamanı: 10/Ocak/2010 Saat 00:42 |
|
Fatih Sultan Mehmet'in bedduası Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u fethettikten sonra imparatorluk sarayını gezer. Bir ara mahzene iner ve zindanda yaşlı bir papaza rastlar. Yaşlı papaza sorar:-Buraya neden hapsedildin? papaz cevap verir: -Arz edeyim Sutanım… Siz İstanbul’u kuşatmaya başladığınızda imparator beni huzura çağırıp, İstanbul’un düşüp düşmeyeceğini sordu. Ben de bilgime dayanarak bunun İstanbul’un uğradığı son muhasara olduğunu ve şehrin elimizden çıkacağını söyledim! Bu sözlerim imparatorun hiç hoşuna gitmedi… Çok kızdı bana!.. Bir sürü eziyetten sonra buraya attırdı beni. Fatih Sultan Mehmet Han bir an düşünür ve yaşlı papaza sorar: -Peki bu şehir bir gün gelir bizim de elimizden çıkar mıİ? Yaşlı papaz cevap verir: -Ne zaman ki içinizde fesat arır, ahaliniz kendi menfaatlerine teslim olur, mülklerini yabancılarına satanlar çoğalır, yabancılardan medet umanlar artar; işte o zaman bu şehir sizin elinizden çıkar. Fatih ise diz çöküp “Yarabbi! Böylelerini kahrına ve gazabına uğratmanı niyaz ediyorum”. diye beddua eder |
|
|
|
|
admin
Administrator
Site Yöneticisi Kayıt Tarihi: 01/Ocak/2006 Gönderilenler: 3110
|
![]() Gönderim Zamanı: 10/Ocak/2010 Saat 12:29 |
|
bedduası tutmamış :(
|
|
|
|
|
|
|
Nymphe
Deneyimli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 16/Şubat/2010 Saat 13:29 |
|
evet kesinlikle tutmamış
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|